Yves Desmet

“We hebben de beste vooruitzichten voor volgend jaar”.

Yves Desmet is samen met zijn levenspartner Ann Van de Velde zaakvoerder van de commanditaire vennootschap Desmet & Co in Mechelen. Ook hij moest zijn toevlucht nemen tot een vennootschap met als doel journalistieke activiteiten en consultancy . Aanvankelijk opgericht door Yves Desmet (90 aandelen) en gepensioneerde Nagels Maria (10 aandelen). Dat kwam zo in het staatsblad terecht: https://docs.google.com/file/d/0BxK5b-ZV78WbZ1hsOUYxLWN5T1E/edit?usp=sharing

Door Koen Meulenaere steevast smadelijk betiteld als loftsocialist breidde hij in 2002 de doelstelling van zijn vennootschap uit tot vermogensbeheer en beheer van onroerend goed. Ook de aankoop en verkoop van kunstwerken werd een doel van de vennootschap. Zijn levenspartner advokaat Ann Van de Velde, lid van de Hoge Raad van Justitie, vervoegde de vennootschap als stille vennoot en plaatsvervangend zaakvoerder. De vennootschapsvorm werd gewijzigd naar een commanditaire vennootschap waarbij Ann Van de Velde de helft van de aandelen voor haar rekening nam. Dat werd eveneens in het staatsblad gemeld: https://docs.google.com/file/d/0BxK5b-ZV78WbblZHckJlMC1JUG8/edit?usp=sharing . Het adres van de vennootschap verhuisde mee naar een loft in de Mechelse Lamot-site.

In de meest recente jaarrekening blijkt het kapitaal van de vennootschap van 211 165 euro voornamelijk te bestaan uit terreinen en gebouwen voor 169 218 euro. De winst voor belastingen bedroeg 6031 euro, de belastingen nul. De overgedragen verliezen van vorige boekjaren bedraagt 57 909 euro. Alweer een hardwerkende Vlaming die desondanks worstelt met verliezen en de fiscus noodgedwongen aan zijn vennootschap voorbij moet laten gaan: te weinig inkomsten, teveel kosten.

Zaakvoerder Yves Desmet laat zich evenwel niet ontmoedigen. In het officieel verslag schrijft hij dat het verlies van het huidig boekjaar “nog toe te schrijven is aan verliezen van vorige boekjaren. We hebben dit jaar meer opdrachten zodat we positief afsluiten. We hebben de beste vooruitzichten voor volgend jaar.” (sic). De meest recente rekening vind je hier https://docs.google.com/file/d/0BxK5b-ZV78WbU0MyQmlLS1Zqd2s/edit?usp=sharing. Op de laatste bladzijden vindt u ook het officieel verslag van zaakvoerder Yves Desmet waaruit we citeerden.

Yves, we duimen voor u.

Advertisement

1 thought on “Yves Desmet”

  1. Awel ja … .’t Leven is tekort om slechte wijn te drinken.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s