jan jambon

Jan Jambon weet hoe het moet

Jan Jambon richtte in december 1998 samen met de gepensioneerde Henri Jambon een vennootschap op, de NV Jambon. Het kapitaal van 2,5 miljoen fr werd meteen volledig in geld geplaatst, meldt het staatsblad. De vennootschap mikt als activiteit resoluut op het verwerven en beheren van participaties in andere ondernemingen en die mee te besturen. https://docs.google.com/file/d/0BxK5b-ZV78WbZ3lsM0hnelI2clU/edit?usp=sharing

De vennootschap bezit blijkens de jaarrekening van 2010-2011 (https://docs.google.com/file/d/0BxK5b-ZV78WbblBTaVhibWtwdmM/edit?usp=sharing) 99,98 % van de aandelen van een Leuvens promotor van immobiliënprojecten, de firma NV Project Management Investment & Consulting (PMIC) gevestigd in de Maria Theresiastraat in Leuven. Dat is dan weer een vennootschap met een kapitaal van 10 321 386 euro. De gedelegeerd bestuurder daarvan is Peter Jambon, die over de taalgrens in Grez-Doiceau zijn optrekje heeft. PMIC boert goed: in 2012 boekten ze een winst van liefst 952 633 euro. Daarop werd 26,7 % belastingen betaald. Ook de woning waar Peter Jambon in Grez-Doiceau gevestigd is, maakt deel uit van de vennootschapsgoederen. In Scherpenheuvel-Zichem werd op initiatief van projectontwikkelaar (PMIC te Leuven) het woonuitbreidingsgebied ‘Stenen Molen’ aangesneden. Na goedkeuring van de stedenbouwkundige studie is bepaald dat er ruimte is voor 64 woongelegenheden, verdeeld in 32 private woningen en 32 sociale huur- en koopwoningen.

De NV Jambon boekte luidens de jaarrekening van 2011-2012 19320 euro winst voor belastingen https://docs.google.com/file/d/0BxK5b-ZV78WbblBTaVhibWtwdmM/edit?usp=sharing.Daarop werd luidens de resultatenrekening geen belastingen betaald. Die winst werd bij de overgedragen winst van vorige boekjaren gevoegd, wat de over te dragen winst in 2012 op 1 579 832 euro brengt. Op de feestdag van de onnozele kinderen in 2011 nam Jan Jambon ontslag als bestuurder van de NV Jambon, Peter Jambon volgde hem op https://docs.google.com/file/d/0BxK5b-ZV78WbbWV0d0xJcTdua1E/edit?usp=sharing

Advertisement

10 thoughts on “jan jambon”

 1. Dus op hun winst in 2012 hebben ze 247.684 euro belastingen betaald? Dat is vermoedelijk 10 keer meer dan de som van de belastingen die de schrijver van deze blog in zijn hele leven ooit zal betalen . Dankjewel Peter Jambon zou ik zeggen…

  • Dus iemand die veel verdient moet in verhouding tot zijn inkomen minder betalen. Dat is totaal onetisch. In een eerlijke maatschappij draagt iederen been naar zijn eigen kunnen. En iemand met een laag inkomen kan minder missen dan iemand met een hoog inkomen. Dus ook geen vlaktaks op welk niveau dan ook voor mij.

 2. Dus, beste Wim, volgens jou mag iemand die meer verdient relatief minder belasting betalen dan iemand die niet zoveel verdient, gewoon omdat het over een hoger bedrag gaat? Vreemd, want het is eigenlijk de bedoeling dat hogere inkomens in een hogere belastingschaal vallen. O juist, dat is enkel wanneer het inkomen uit arbeid betreft… De grootverdieners hebben dat handig geregeld indertijds.
  Iemand die 10x meer verdient dan een ander, zou ook 10x meer belastingen moeten betalen. Gelijke lasten, gelijke lusten. Punt.

 3. Voer dan een vlaktaks in en schaf all aftrekposten af. Dan zijn we klaar. Het is juist door de linkse gulzigheid en drang naar een “maakbare samenleving” dat we een progressief stelsel hebben dat volgepropt zit met fiscale trucen en achterpoortjes. De rijken hebben daar experts en adviseurs voor, de gemiddelde belastingbetaler heeft die niet. Doe zoals de Russen en een resem andere Oost-Europese landen: schaf al die onzin af, schaf al die fiscale wetboeken af en vervang ze door 1 simpel systeem. Bvb, de eerste 10.000 euro verdient u belastingvrij en daarna betaalt u 25% op alles daarboven. Of het dan inkomsten zijn uit huur, salaris, erfenis, dividend, rente, etc maakt niet meer uit. De samenleving spaart op die manier een kapitaal uit aan nepconstructies, fiscale advocaten en belastingcontroleurs die dan niet meer nodig zijn. Iedereen draagt op transparante wijze evenredig bij aan het systeem en er kan meer aandacht gaan naar de eigenlijke kernactiviteiten.

 4. doe zoals ik zeg , niet zoals ik doe….

 5. Waarom is iedereen altijd jaloers op mensen die meer/veel geld verdienen?

  • Jef Desiron said:

   Waarom zeggen mensen die veel geld verdienen altijd dat het slecht gaat met de economie en dat zij daarom minder belastingen zouden moeten betalen en dat andere mensen bloed, zweet en tranen moeten offeren en tevreden zijn met minder?

  • Het gaat niet over jaloersheid, maar rechtvaardigheid. Vind je het zo normaal dat iemand die meer verdient minder belastingen betaalt? Vind je het zo eerlijk dat er allemaal meer rechten zijn voor hoogverdieners en de midden- en lagere klasse almaar armer wordt?
   Ik niet en samen met mij een steeds groter wordende groep zich bewust van het verziekte systeem.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s